De spelers

Zes mensen zetten zich wisselend in voor de voorstellingen. Voor een uitvoering zijn vier mensen nodig: twee schimmenschuivers, een muzikant en een verteller. Door goede samenwerking wordt alles tot in de puntjes verzorgd: aankleden en ver­duisteren van de ruimte, opbouwen van het theater en het eventueel voorbereiden van de workshop.

Willemien van Delft is onze gepassioneerde vertelster. Als zij een voorstelling inleidt (soms zelfs met een kort toneelstukje) hangen de kinderen aan haar lippen en worden de volwassenen stil. Na afloop van de workshop – als de kinderen met hun zelf­gemaakte schim achter het theaterscherm kunnen spelen – transformeert zij, door haar improvisatie­talent, ieder kind even in een echte schimmenspeler.

Hetty van Geene heeft al jaren affiniteit met schimmen. Ze is veel bezig geweest met het ontwerpen en maken van transparanten. Zij schuift nu graag de schimmen. De technische kant van de theaters en van de schimmen hebben haar bijzondere belangstelling. Ook de workshops bij de kindervoorstellingen doet zij met veel plezier.

Bea Kloosterman is al sinds 1991 bij het schimmentheater. Zij maakt de schimmen en andere attributen, ordent en organiseert. Zij zit meestal achter het theater als schimmenschuiver. Voor haar geldt: “In de donkere tijd van het jaar is de aandacht naar binnen gericht en de betrokken­heid op elkaar groter. In die sfeer past een voorstelling met licht en donker.” Bea geeft ook muziekles op haar Fluitzolder in Zeist.

Wanda Kuster verzorgt de tentoonstellingen bij de voorstellingen. Ook de catering is in haar handen. Ze helpt heel graag bij de workshops voor de kinderen. Soms springt zij in bij het schuiven van de schimmen.

Petra Rosenberg schept een muzikale bedding door middel van levende muziek op lier, bamboefluiten en vele andere instrumenten. Zij heeft veel ervaring in het muzikaal improviseren en daardoor kan zij intensief op de sfeer en de mensen ingaan. Dit schept harmonie en stemming tijdens de voorstelling.

Leonne Spilt vindt het schuiven van de schimmen heel leuk omdat het hoofd, hart en handen aanspreekt (en een beetje techniek). Ook de klein­schaligheid spreekt haar aan. De workshops doet zij met veel plezier. Zij bedenkt ook de jaarlijkse nieuwjaarsgroet.

Beheer website Nico Spilt.


start